Over ons

Over Galapagos

Wij zijn Galapagos

Galapagos is een volledig geïntegreerd, onafhankelijk Europees biofarmaceutisch bedrijf. Wij ontdekken, ontwikkelen en brengen innovatieve geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen op de markt voor onvervulde medische behoeften. Onze pijplijn bestaat uit onderzoeksprogramma's tot en met fase 3-studies op het gebied van ontstekingsziekten, fibrose en andere indicaties.

Het motto van Galapagos is ‘Pioneering for Patients’. In al onze activiteiten willen we een verschil kunnen maken voor patiënten, hun verzorgers en naasten. Onze ambitie: het leven van patiënten verbeteren en een duurzame positieve bijdrage leveren aan de maatschappij via onze wetenschap en samenwerkingsverbanden.

Geschiedenis

Onze geschiedenis

Galapagos werd in 1999 opgericht in Mechelen en Leiden. Het hoofdkantoor bevindt zich in Mechelen. Sinds die tijd hebben wij een flinke ontdekkingsreis gemaakt waarbij we van kleiner R&D bedrijf naar volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf zijn ontwikkeld. Een bedrijf waarbij wij ons richten op het verbeteren van het leven van patiënten en hun naasten.

Daarbij hebben we altijd één duidelijk doel voor ogen gehad: de grenzen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling verleggen. In al die jaren hebben wij een innovatief, geïntegreerd platform opgebouwd, waarmee we niet alleen targets kunnen ontdekken, maar ook de moleculen die de targets onderdrukken. Deze moleculen ontwikkelen we vervolgens tot potentiële medicijnen. Wij zijn dan ook zeer trots dat wij sinds 2021 Marketing Authorization Holder zijn voor ons allereerste geneesmiddel.