Maasstad Ziekenhuis

 

Hackathon voor RA

2-6 oktober 2023

Het event

Als patiënt is het fijn als de specialist er voor
je is als je die nodig hebt.
Als patiënt is het fijn als de specialist er voor je is als je die nodig hebt. We zien helaas dat de beschikbaarheid van zorg steeds meer onder druk komt te staan en bijvoorbeeld dat wachtlijsten verder oplopen als er niet wordt ingegrepen. Tegelijkertijd zijn er veel patiënten die na 1 of 2 bezoeken aan de specialist weer terugverwezen worden naar de huisarts, zonder dat ze geholpen konden worden. Zonde van de tijd, die patiënt en specialist hard nodig hebben voor effectieve zorg!

 

Hierom is in de eerste week van oktober in het Maasstad Ziekenhuis de Reumatologie Hackathon georganiseerd, waar MEDXAI en data scientists samenwerkten met medische professionals aan een grote dataset van o.a. meer dan 10.000 verwijsbrieven van de huisarts. Het is gelukt om een model te maken dat met een hoge betrouwbaarheid kan voorspellen welke patiënt geholpen kan worden door de reumatoloog en welke waarschijnlijk behoefte heeft aan een ander soort zorg.

 

Dit mooie resultaat geeft de deelnemers veel energie om te kijken of met AI de beschikbaarheid van de zorg toekomstbestendig gemaakt kan worden en hoe techniek patiënt, specialist en huisarts kan ondersteunen. Zie hier de aftermovie van een hele inspirerende week!